Snart reser vi – Vårt livs resa till Tanzania!

Jambo! 

Vi är fyra tjejer i årskurs 3 som fått möjligheten att göra vårt livs resa till Tanzania för att göra vår praktik. Vi ser den här resan som en stor möjlighet att utvecklas yrkesmässigt och växa på personligt plan. Det ska bli fantastiskt kul att få ta del av ny kultur, nya möten och se hur vården fungerar i ett helt nytt land.

Felicia, Julia Z, Jonna och Julia L

Sjukhuset där våra elever ska göra sin APL(praktik) heter Kolandoto District Hospital, det ligger på landsbygden i norra delen av Tanzania, inte så långt från Victoriasjön, Serengeti och gränsen till Kenya. Kolandotos sjukhus grundades 1913 och drivs av organisationen ”Africa Inland Church Tanzania”, ett kyrkligt samfund som driver flera vårdinrättningar och fältverksamhet.

 

Consensum förbereder dig för ditt framtida drömjobb!

I en värld som blir alltmer globaliserad behöver du en utbildning som förbereder dig för detta. I alla våra utbildningar finns inslag av internationellt utbyte. Consensum har dessutom ett växande internationellt nätverk och samarbeten i Tanzania, Kina, England, Spanien och Danmark.

Detta ger våra elever en förberedelse att ta hand om och förstå människor med annan kulturell bakgrund än sin egen. Drömmar om ett arbetsliv utanför Sverige kan påbörjas redan under gymnasietiden.  Eleverna får både en språklig och kulturell grund att stå på inför framtida utmaningar.

 

Bläddra i Aktuellt arkiv. Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk permalänk.  Stängt för kommentarer, men du kan lämna trackback:Trackback URL.