Så här tycker våra elever

Lärarna på Consensum är verkligen helt otroliga. De får en att känna sig som mer än bara en elev. På Consensum är man en individ som syns och det finns alltid någon där för en. Vad man än behöver så finns de alltid där för att hjälpa, vägleda och stötta en. Det spelar ingen roll om du behöver extra hjälp med någon uppgift eller om du mår dåligt, de gör allt de kan för att hjälpa dig och få dig att må bättre. Jag hade nog inte klarat gymnasiet om jag inte hade ett sånt här stöd, det hjälper en verkligen och får en att bli mer motiverad till att fortsätta kämpa. Själva skolan ganska liten men det är bara positivt och gör att skolan känns så mysig och familjär. Att skolan är liten bidrar också till att det blir mer personligt och tryggt att vara här och man kommer mycket närmare både de i klassen och lärarna tack vare det.

Fanny

———

Consensum är för mig mer än bara en plats för studier. Stämningen på skolan är något utöver det jag sett förut, när jag kliver in på skolan känner jag trygghet, glädje och en otrolig gemenskap. Jag fastnade för den familjära känslan på skolan, här hör alla hemma, oavsett vem man är. Det tematiska arbetssättet på skolan ger oss elever ett större sammanhang av det vi läser och kunskapen vi fått under våra år har känts meningsfull men framförallt, lärandet har varit kul! Consensum har fantastiska lärare som ser varje individ och som lägger stor vikt vid att var och en av oss ska lyckas. Jag är stolt över att vara elev på Consensum!

Jonna

Joanna

———

Det är ett himla bra inlärningssätt på skolan och så är det en jättebra skola.
Matilda och Amanda OP år2

———

Vi har så bra lärare och de lyssnar på oss, vi är en som en familj här på skolan.
Rebecka R, Felicia S, Jeanette A, Gaby A, Veronica V, OP år3

———

Det är en liten och mysig skola,
Tindra A, BF1

———

Jag går här för att jag ska bli polis.
Simon K, Bogdan K

———

Jag tycker om den här skolan för att det är mysig miljö, sköna lärare och bra vänner. Det finns också bra inriktningar. Jag bara trivs jättebra här.
Rebecka R, åk 2

———

Den här skolan är bra för man kan få jobb direkt efter studenten samtidigt är det en bra grund till att plugga vidare.
Sara åk 1

Consensum är en liten skolan med bra utbildning och väldigt bra om man vill plugga vidare. Det är mysigt och det känns som ens andra familj. En stor skola är så opersonlig. Här vet man vem alla är.
Elin och Amanda åk 1

———

Lokalerna är mysiga, man får gymkort och alla elever blir sedda.
Gabriella åk 1

———

Alla blir sedda och skolan anpassar sig efter våra behov. Här är fräscht och snyggt. Utbildningen är högskoleförberedande.
Matilda

———

Det är lugnt och litet. Det är bra inriktningar och bra lärare.
Silpa

Consensum i sin helhet.

Eftersom det är en liten skola så känner man en stark samhörighet med lärarna. Man känner att det finns stort utrymme för personlig utvecklig och ett stort ansvar läggs på oss elever då grundtanken med Consensum är frihet under ansvar. Skolan är nystartad så arbetsmiljön är mycket trivsam med öppna och ljusa lokaler.
Amanda Walltin

———

Ut ifrån vad jag själv tycker, så är Consensum det bästa gymnasium man kan tänka sig. Lärorik utbildning, extremt fina lokaler, trevliga elever. En bra stämning och extremt bra och välutbildade lärare. Ångrar inte en sekund att jag går här!
Amanda Ericksson

———

Naturvetenskapliga inriktningen är bra för den ger många möjligheter att studera vidare på universitetet och ämnena är intressanta. Vi gillar vår lilla naturgrupp för att gemenskapen är bra och vi kommer varandra så nära. Vår lärare är mycket engagerad och gör undervisningen jätteintressant. Skolans lokaler är mysiga med fin inredning.
Na-gruppen

———

Det är roligt och lärorikt att gå på Consensum. Bästa lärarna vi någonsin haft finns här. APU’n är verkligen en upplevelse, där utvecklas man och lär sig som bäst. Consensum är en bra skola vi glada att ha fått chansen att gå här.
Några reflektioner från Scop1

———

Jag tycker att Consensum är en bra skola. Den är liten så alla känner alla och man känner bra gemenskap. Har du problem med något ämne så kan du få mer hjälp än vad du kanske skulle få i en stor skola med 2000 personer och där skulle man inte heller känna någon gemenskap.
Lukas H åk1

———

Vi tycker att Consensum är en jättebra skola. Vi trivs väldigt bra i vår klass och även i dom ljusa fräscha lokalerna. Skolan tar hänsyn till elevernas åsikter och speciella behov. Lektionerna är lärorika och upplagda på ett bra och roligt sätt. Man får bättre kontakt med alla elever och lärare på en liten skola till skillnad från en stor skola. Det kommer att bli tre fantastiska år här på Consensum.
Amanda G, Michaela E, Bahar S Åk 1

———

Consensum har en väldigt mysig miljö och är inte som andra skolor. Man lär känna människorna i sin klass på ett bra sätt, mycket för att vi var på internat på Vässarö de första dagarna på terminen. Lektionerna har ett bra upplägg, vi arbetar i tema i stället för att ha ämne för ämne. Vi är mycket nöjda med våran skola.
Emelie, Evelina och Gabriella Åk 1

———

På Consensum känner vi att vi får all den hjälp vi behöver. Eftersom att skolan är ganska liten så lär man känna lärarna och eleverna på ett annat sätt än i större skolor. Det är en väldigt trivsam miljö som får en att känna sig som hemma. Man arbetar på ett annat sätt och om man har svårigheter i något ämne har du chansen att få all hjälp du behöver.
Antonia, Aida och Therese åk1