Internationalisering

I en värld som blir alltmer globaliserad behöver du en utbildning som förbereder dig för detta. I alla våra utbildningar finns inslag av internationellt utbyte. Consensum har dessutom ett växande internationellt nätverk och samarbeten i Tanzania, Kina, England, Spanien och Danmark.

Över alla gränser

Ofta är det elevernas egna drömmar och initiativ som öppnar upp för nya samarbeten över landsgränserna. Kanske vill du vara väl förberedd på att ta hand om och förstå människor med annan kulturell bakgrund än din egen eller kanske du drömmer om ett arbetsliv utanför Sveriges gränser. Hos oss får du både en språklig och kulturell grund att stå på inför framtida utmaningar. Våra erfarna lärare och studievägledare hjälper dig att hämta in just den erfarenhet du behöver inför framtida vägval.

Starkt nätverk

Genom vårt internationella nätverk finns det möjligheter till exempelvis APL, gymnasiearbete eller studiebesök inom olika vård- och omsorgsverksamheter utomlands under gymnasietiden. Consensum har ofta studiebesök från andra länder och planerar för nya internationella utbytesprojekt.

Internationellt tillval

Som individuellt val kan du välja kursenInternationellt arbete 100 poäng. Den ger dig kunskaper om hur man ser på behandling, vård och omsorg; liv och död inom andra länder, kulturer och religioner samt om globala hälsoproblem. Du får också kunskap om biståndsarbete och de organisationer som bedriver det.

”Jag har fått se saker som jag aldrig kommer att få se i svensk sjukvård. Får du chans att genomföra en sån här resa ska du helt klart göra det. Att få hjälpa till och göra skillnad är en superhärlig känsla!”
Agnes Skarelid
Läs om hela Agnes äventyr