Vad hände sen – Amanda

Jag vill jobba med människor!

Jag hade en grundtanke redan för många år sedan att jag ville jobba som t.ex. kurator eller psykolog, alltså att jag ville hjälpa människor. När jag sedan gick omkring på gymnasiemässan i Älvsjö och pratade med olika elever från olika skolor och program insåg jag att vård och omsorg var en linje för mig. Då tänkte jag att eftersom utbildningen även är vårdinriktad så kanske jag ändrar mig under vägen och vill jobba mer inom sjukvård. Nu efteråt känner jag bara hur nyttiga kunskaper jag fått inom allt som har att jobba med människor att göra av att gå vård- och omsorgsprogrammet.

Miljön på Consensum var absolut stimulerande för mig och mina studier, med färg på väggarna och utsikt över biblioteket och inte alls den där ”gråa klassrums-känslan” så ökade det i alla fall min koncentrationsförmåga. Även att man jobbar i teman istället för att ha diverse olika ämnen hela veckan så blev det ett helt nytt lärosätt och det medförde att man lättare kom ihåg det man skulle lära sig. På Consensum har man också en nära relation till lärarna som gör att man känner att man har stöd och kan få hjälp när man sitter fast i pluggandet.

Idag befinner jag mig i Örebro och går nu första terminen på socionomprogrammet vilket jag tycker är väldigt spännande men det är också svårt. Vägen hit har varit lite krokig men det jag känner nu är att jag har hittat rätt! Grupparbetena har man absolut nytta av, speciellt under universitetsstudier men även inom arbetslivet. På Consensum har man en basgrupp som man ska hålla ihop med under en längre tid och stå ut med varandra. Nu på universitetet sitter jag också med en basgrupp och jag känner hur lätt jag har för att samarbeta i grupp, vilket är otroligt skönt då uppgifterna kan vara relativt krävande.

/Amanda