Projekt Portugal 2014

Consenum_omskolan_02

Vecka 17 var det äntligen dags för våra friskvårdselever att få uppleva något utöver det vanliga under skoltid. Det var dags för vår träningsresa till Algarvekusten i Portugal! Vi hade innan resan planerat ett träningspass som vi skulle hålla för förväntansfulla motionärer. Så lite nervösa för vad som komma skulle träffades vi på Arlanda på påsklördagen och vår färd kunde börja.

Som lärare har jag tidigare inte stött på ett mer “taggat” gäng. Det var nästan så att man fick lugna ner våra förväntansfulla elever…folk försökte ju sova på flyget ner.

Väl framme checkade vi in på våra rum med balkong och utsikt över den långa sandstranden och gjorde oss redo för första träningspasset följande dag…morgonjogg på stranden 07.00. Efter morgonjoggen och frukost var det dags för information för alla 170 svenskar som följt med Springtime Travel och Aftonbladet på en fullspäckad träningsresa. En efter en presenterades proffsiga ledare och föreläsare så som Fredrik Paulun, Jörgen Kruth, Bounce-Jennie och sist men inte minst Consensum-gänget! Vi gick fram och berättade vilka vi var och hur vi fått möjligheten att åka på denna resa och att även vi erbjuder ett tufft träningspass för de som är sugna att testa lite annorlunda styrketräning. Det var verkligen många som vara glada för vår skull och nyfikna på hur en skola valt att satsa så stort på sin utbildning. Vi förklarade hur vi bakat ihop flera kurser och hur man kan nå flera kursmål under en vecka med Springtime Travel och deras gedigna utbud.

Vi fick alla ett veckoschema med alla pass som erbjuds under resan och första uppgiften för eleverna var att planera sin vecka på ett vettigt sätt med varierade pass och återhämtning.

Veckan flöt på bra och alla elever tränade för fullt med glädje. Vi lärare fick ibland bromsa eleverna så de inte skulle skada sig. Det är helt underbart att testa en massa olika pass i olika miljöer. Lärare och elev, sida vid sida.

Innan vårt pass vi skulle leda hann vi även med en sväng till Spanien samt det omtalade bergspasset på 10 eller 14km i underbara bergsområden med en hel del apelsinträd längs vägen.

Så äntligen var det dags för vårt pass och trots att det var någon timme efter bergspasset dök 14 tappra motionärer upp för att se vad vi hittat på. För första gången märkte jag att eleverna blev lite nervösa och man märkte att det nu var på allvar. Men från första stund blev vårt pass en succé! Vi hade valt ett lite annorlunda upplägg med parövningar i både uppvärming och styrketräning, inspirerat av hur brottare tränar sin styrka utan vikter. Efter noggranna instruktioner om hur övningarna skulle utföras körde musiken och energin igång. Eleverna ledde, visade och peppade alla att göra sitt yttersta. Deltagarna hade det jobbigt, men även roligt! Vi idrottslärare stod vid sidan av och bara myste. Jublet efter passet tolkades som att deltagarna var nöjda! Mission completed!

Under veckan såg man tydligt hur eleverna växte som personer och hur de lärde sig enormt mycket mer om kost, träning, social hälsa, fysisk och psykisk hälsa samt ledarskap. Jag tror att vi alla kommer att minnas denna resa resten av våra liv och nu satsar vi för fullt på att fortsätta detta unika upplägg med friskvårdsinriktningen på Consensum!

/Jyrki

port24653

Fler bilder hittar du här: http://consensum-sollentuna.se/om-skolan/var-bild-och-filmbank/nggallery/2014/portugal-2014

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>