Jobba med människor

Du som väljer att utbilda dig inom hälsa, vård och omsorg kommer att ha många jobb att välja mellan. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad, på det sätt som just du drömmer om.

#alltidhögskolebehörighet


Våra program

Vård- och omsorgsprogrammet

VO
Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet är ett program som förberederer dig för högre studier om du vill bli t.ex. sjuksköterska, sjukgymnast, psykolog, socionom eller liknande. Direkt efter examen har du dessutom ett yrke och kan jobba som undersköterska eller stödassistent inom hälso- och sjukvård eller socialtjänst.

Läs mer

Programinriktat val och Yrkesintroduktion

Programinriktat val och Yrkesintroduktion

Vi erbjuder både Programinriktat val och Yrkesintroduktion mot Vård- och omsorg. Du kan läsa vissa grundskolekurser hos oss och vi kan skräddarsy en gymnasieutbildning utifrån dina förutsättningar. Många av våra elever på Introduktionsprogrammen går ut med en yrkesexamen efter sin tid hos oss.

Läs mer

Internationalisering

Internationellt utbyte

I alla våra utbildningar finns det inslag av internationellt utbyte och du får en språklig och kulturell grund att stå på inför framtida studier och yrkesliv. Vi har samarbeten i Kina, Turkiet, Tanzania och i Spanien, där du kan välja mellan olika typer av utbyten. Exempelvis APL (praktik), fältstudier eller gymnasiearbete.

Läs mer

Hälsa ger studieglädje

Hälsa ger studieglädje

Consensum är en hälsofrämjande skola som lägger stor vikt vid att du mår bra och upplever studieglädje. Tillsammans med dig skapar våra fantastiska lärare ett kreativt och aktivt lärande. Vi erbjuder dig en trygg och positiv lärmiljö samt verktyg att utveckla dina bästa sidor för att lyckas.

Läs mer

Nyheter

Kom på Öppet hus 26/11 18-20

Dags  för gymnasieval! Ta chansen att lära känna oss lite mer på tisdag den 26/11 kl. 18-20 när vi har vårt nästa öppna hus. Drömmer du om att arbeta med människor? Vill du ha jobb direkt efter gymnasiet eller plugga vidare? Ta med dig dina tankar och funderingar så kan vi kanske hjälpa dig en […]

Läs mer

Besök oss på Gymnasie- mässan och Öppet hus!

Den 21 – 23 november är det dags för den stora Gymnasiemässan i Älvsjö! Consensum hittar du i monter C04:22, där du träffar lärare och elever från skolan. Besök sedan gärna vår skola på Öppet hus tisdag den 26/11 mellan 18:00 – 20:00. Vård och omsorgsprogrammet är ett brett program som både kan leda till […]

Läs mer

Dags för oss att presentera oss som Consensum gymnasiums nya rektorer!

Vi som tog över som skolledare i augusti heter Charlotte Malik Strååt och Maria Hermansson, båda med ett förflutet på skolan. Charlotte är specialpedagog i grunden och har även arbetat som biträdande rektor på Consensum Komvux. Maria har arbetat som lärare på skolan i fem år och är en av skolans förstelärare. Tillsammans tillämpar de […]

Läs mer

Framtiden är ljus!

Under livets alla skeden behövs det människor som jobbar med människor. Att välja ett yrke inom vård, medicin, välfärd och naturvetenskap ger dig alla förutsättningar att fixa det framtidsjobb du drömmer om. Starta din resa mot framtiden med en gymnasieutbildning på Consensum, det ger dig en stark plattform inför kommande yrke och högskolestudier.

#undersköterska #lärare #läkare #barnmorska #brandman #akutsjuksköterska #sjukgymnast #polis #ambulansförare #idrottslärare #socionom #brandman #sjukgymnast #specialistundersköterska #massör #idrottslärare #SPA-terapeut #fritidsledare #dietist #arbetsterapeut #hälsopedagog

LÄS VAD TIDIGARE ELEVER GÖR IDAG #alltidhögskolebehörighet