Jobba med människor

Du som väljer att utbilda dig inom hälsa, vård och omsorg kommer att ha många jobb att välja mellan. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad, på det sätt som just du drömmer om.

#alltidhögskolebehörighet


Våra program

Vård- och omsorgsprogrammet

VO
Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet är ett program som förberederer dig för högre studier om du vill bli t.ex. sjuksköterska, sjukgymnast, psykolog, socionom eller liknande. Direkt efter examen har du dessutom ett yrke och kan jobba som undersköterska eller stödassistent inom hälso- och sjukvård eller socialtjänst.

Läs mer

Programinriktat val och Yrkesintroduktion

Programinriktat val och Yrkesintroduktion

Vi erbjuder både Programinriktat val och Yrkesintroduktion mot Vård- och omsorg. Du kan läsa vissa grundskolekurser hos oss och vi kan skräddarsy en gymnasieutbildning utifrån dina förutsättningar. Många av våra elever på Introduktionsprogrammen går ut med en yrkesexamen efter sin tid hos oss.

Läs mer

Internationalisering

Internationellt utbyte

I alla våra utbildningar finns det inslag av internationellt utbyte och du får en språklig och kulturell grund att stå på inför framtida studier och yrkesliv. Vi har samarbeten i Kina, Turkiet, Tanzania och i Spanien, där du kan välja mellan olika typer av utbyten. Exempelvis APL (praktik), fältstudier eller gymnasiearbete.

Läs mer

Hälsa ger studieglädje

Hälsa ger studieglädje

Consensum är en hälsofrämjande skola som lägger stor vikt vid att du mår bra och upplever studieglädje. Tillsammans med dig skapar våra fantastiska lärare ett kreativt och aktivt lärande. Vi erbjuder dig en trygg och positiv lärmiljö samt verktyg att utveckla dina bästa sidor för att lyckas.

Läs mer

Nyheter

Välkommen på ÖPPET HUS 6/2 kl. 18-20.

Du står inför ett svårt och viktigt val. Har du tankar och funderingar kring ditt gymnasieval kan kanske ett besök på vårt ÖPPET HUS 6/2 hjälpa dig en bit på vägen. Vi svarar gärna på dina frågor och visar dig vad vi har att erbjuda dig. Prova-på-dagar Datum: 18/2 start kl. 08.20 / 17/3 start […]

Läs mer

Praktik i Tanzania!

Årets treor befinner sig just nu ute på sin sista praktik inom sjukvården, och för fyra av våra elever innebär det ett extra äventyr. De gör sin slutpraktik på Kolandoto Hospital i Shinyanga, Tanzania, och upplever både förlossningar, operationer och deltar i vaccinationskampanjer på landsbygden. Just nu är även vår vårdlärare Sussi nere för att […]

Läs mer

Tack för den här terminen!

Tack alla fantastiska elever och lärare för den här höstterminen! Idag har vi haft avslutning med en rolig ny tradition – Talangjakt, med priser i kategorierna Från Hjärtat, Årets Wow! och Publikens Pris. Vilka talanger vi har på vår skola! Efter en termin fylld av skolarbete, praktikupplevelser och nya erfarenheter för både elever och personal […]

Läs mer

Framtiden är ljus!

Under livets alla skeden behövs det människor som jobbar med människor. Att välja ett yrke inom vård, medicin, välfärd och naturvetenskap ger dig alla förutsättningar att fixa det framtidsjobb du drömmer om. Starta din resa mot framtiden med en gymnasieutbildning på Consensum, det ger dig en stark plattform inför kommande yrke och högskolestudier.

#undersköterska #lärare #läkare #barnmorska #brandman #akutsjuksköterska #sjukgymnast #polis #ambulansförare #idrottslärare #socionom #brandman #sjukgymnast #specialistundersköterska #massör #idrottslärare #SPA-terapeut #fritidsledare #dietist #arbetsterapeut #hälsopedagog

LÄS VAD TIDIGARE ELEVER GÖR IDAG #alltidhögskolebehörighet