Framtiden är ljus Framtiden är ljus

Framtiden är ljus

Under livets alla skeden behövs det människor som jobbar med människor. Statistiken visar dessutom att vi både blir allt fler unga och allt fler äldre i världen. Att välja ett yrke inom vård, medicin och välfärd ger dig alla förutsättningar att fixa det framtidsjobb du drömmer om.

Starta din resa mot framtiden med en gymnasieutbildning på Consensum, det ger dig en stark plattform inför kommande högskolestudier.

#undersköterska akutavdelningen

Elina Byström ville jobba med människor. Hon ville göra nytta. Två år efter studenten arbetar hon som undersköterska på akutavdelningen på Danderyds sjukhus. Tempot är högt och uppgifterna skiftar snabbt på Elinas arbetsplats. Hon tar prover ena stunden och vårdar i krissituation den andra.

– De ämnen som ingår i VO har jag mycket användning av. Consensum är en lite mindre skola med personliga och engagerade lärare. Det tematiska upplägget av utbildningen gjorde ämnena mer intressanta och förankrade i verkligen.

– Tidningarna lyfter ofta fram problemen och personalbristen, men det finns otroligt många engagerade och fantastiska människor inom vården som verkligen brinner för att hjälpa till. Jag ville vara en av dem, säger hon.

– Som undersköterska står många dörrar öppna. Du kan jobba som vårdare, på vårdcentral, gruppboende, äldreomsorg och på sjukhus. Och det finns alltid jobb för den som vill ha och möjlighet att byta arbetsplats för att prova något annat! Själv tänker hon dock inte släppa sin plats på Danderyds akutsjukvård i första taget.
/Elina

#socionom

– Jag hade en grundtanke att jag ville jobba som t.ex. kurator eller psykolog. På gymnasiemässan insåg jag att vård och omsorg var en linje för mig. På Consensum har man en nära relation till lärarna som gör att man känner att man har stöd och kan få hjälp när man sitter fast i pluggandet. Idag befinner jag mig i Örebro och går nu första terminen på socionomprogrammet vilket jag tycker är väldigt spännande.
/Amanda

#undersköterska neurologavdelning

Jennifer valde att läsa vård och omsorg för att hon vill bli läkare. Jennifer gillade Consensum för att det var en liten trygg skola där alla elever blev sedda av fantastiska lärare som alltid brydde sig. Nu jobbar Jennifer som undersköterska på Danderyds sjukhus på en neurologavdelning samtidigt som hon läser naturvetenskapligt basår på VUX för att nå sin dröm – att bli läkare.

– Många säger ”Välkommen till arbetslösheten” när man tagit studenten, men jag är undersköterska och behöver aldrig vara arbetslös – alla vägar är öppna för mig…
/Jennifer

#undersköterska strokeenheten

– Ända sen jag var liten har min dröm varit att jobba som sjuksköterska, så därför var vård- och omsorgsprogrammet ett självklart val för mig. Det tematiska arbetssättet som Consensum jobbar med har gett mig ett större sammanhang av det vi lärt oss och den familjära känslan på skolan har fått mig att känna att jag blivit sedd som mer än bara en elev i mängden.

– Fyra dagar efter studenten började jag jobba som undersköterska på Strokeenheten på Danderyds sjukhus, där jag jobbar än idag.

– Jag är tacksam över att kunna säga att jag har världens bästa jobb och att min utbildning har gett mig möjligheten att kunna plugga vidare så att jag inom en snar framtid kan uppfylla min dröm, att bli sjuksköterska.
/Jonna

#sjuksköterska

– Jag läste Vård- och omsorgsprogrammet med inriktning akutsjukvård och efter gymnasiet fick jag direkt jobb på en operationsavdelning på Karolinska. 1år efter studenten har jag börjat studera till sjuksköterska. Consensum är en liten och familjär skola, lärare som såg elever och deras olika behov. Temaarbetet passade mig och min studieteknik väldigt bra då man kunde fokusera mycket bättre i de ämnen som var med i Temat. Den teoretiska och praktiska kunskapen som jag fick har varigt ovärderliga. Både inom mitt yrke som undersköterska men även nu under studierna.

Vård- och omsorgsprogrammet öppnar så många dörrar ut i arbetslivet efter studenten. Skolan erbjuder även många intressanta och mycket lärorika praktiker som inspirerat mig till att utvecklas inom min yrkesroll.
/Julia