Om skolan Om skolan

Om skolan

Att börja studera på gymnasium är en stor omställning i livet. Från grundskolans mer inrutade värld är det dags att göra egna val och sätta upp mål för din utbildning och ditt framtida yrke.

På Consensum är vi övertygade om att det är superviktigt att du som elev mår bra under gymnasietiden, så att du hittar studieglädjen och lyckas nå dina mål. Därför jobbar vi med olika ”friskfaktorer” och stöttar dig aktivt genom hela skoltiden. Vi ser fram emot att få lära känna dig som människa och få följa dina framgångar som elev hos oss.

Jobba med människor
Du som väljer att utbilda dig inom vård och omsorg samt hälsa kommer att ha många jobb att välja mellan. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad, på det sätt som just du drömmer om.

Consensums gymnasieutbildningar gör dig väl förberedd för ditt yrke och du kan direkt efter studenten börja arbeta som undersköterska. Ett yrke där du gör skillnad och varje dag får träffa samt hjälpa människor.

Alltid högskolebehörighet
Drömmer du om att bli tandläkare, sjukgymnast, sjuksköterska eller läkare? En utbildning på Consensum ger en trygg och stabil grund för dig som önskar läsa vidare på högskola.

Kanske är du inte säker på idag vad du kommer att vilja göra efter dina tre år på Consensum? Eftersom alla våra utbildningar är högskoleförberedande så kan du alltid göra valet att vidareutbilda dig efter studenten, oavsett vilken kurs du väljer.

Välkommen med din ansökan!

Öppet hus / skuggning

Öppet hus & skuggning

Har du tankar och funderingar kring ditt gymnasieval kan kanske ett besök på vårt öppna hus hjälpa dig en bit på vägen. Vi svarar gärna på dina frågor och visar dig vad vi har att erbjuda dig. Om du skulle önska är du också mycket välkommen att vara med under en vanlig skoldag på Consensum (skuggning), då får du chansen att ta del av vårt arbetssätt och den fina stämningen på skolan.

Framtiden är ljus

Under livets alla skeden behövs det människor som jobbar med människor. Att välja ett yrke inom vård, medicin, välfärd och naturvetenskap ger dig alla förutsättningar att fixa det framtidsjobb du drömmer om. Starta din resa mot framtiden med en gymnasieutbildning på Consensum, det ger dig en stark plattform inför kommande yrke och högskolestudier.

Läs vad tidigare elever gör idag